Dobrobiti redovne njege konja

Redovita njega konja važna je za očuvanje zdravlja kože, dlake i kopita.Prilikom četkanja lako možete uočiti razna oštećenje na koži i provjeriti dali postoje osjetljiva ili bolna mjesta na tijelu konja. Također se kroz taj ritual povezujete s njim, gradite odnos, primjećujete određeno ponašanje te upoznajete međusobne navike. U nastavku pročitajte dobrobiti čišćenja i njege […]

Koliko često bi trebali kupati konje?

Teško je dati jasan odgovor na ovo pitanje jer postoji više čimbenika koji utječu na to. Za neke vlasnike odgovor je nikad, za druge jednom ili dva put godišnje, a treće tjedno. Određivanje koliko često kupati svog konja često se temelji na osobnim preferencijama i potrebama. Dnevna rutina konja, vremenski uvjeti, natjecateljska sezona, vrsta dlake koju konj ima neki su od faktora koji utječu na učestalost kupanja konja.

Njega konja tijekom zimskih mjeseci

Njega konja je bitna tijekom cijele godine, ali još više u hladnim, zimskim mjesecima. Čišćenjem konja oslobađamo ga prljavštine, opažamo promjene na koži te gradimo odnos s konjem. Kako dani postaju kraći a temperature padaju, dlaka konja postaje sve duža. Na duljoj zimskoj dlaci lakše se zadržava blato i prljavština te je potreban dodatni trud kako bi cijelog konja temeljito očistitli.